Account en gegevens verwijderen
Wil je dat SchoonGenoeg (app en website, ontwikkelaar SchoonGenoeg) je account en de bijbehorende gegevens verwijdert? Dat kan op twee manieren. Je hoeft niet in te loggen om een verzoek te doen.
1. In de app
- Open SchoonGenoeg en log in.
- Ga naar Instellingen → Account.
- Kies onderaan bij Gevaarlijke zone op Account verwijderen en bevestig.
Je wordt direct uitgelogd en je account wordt geblokkeerd voor gebruik. Binnen 30 dagen wissen we alles, behalve wat we wettelijk moeten bewaren (zie hieronder).
2. Via dit formulier (zonder inloggen)
Vul het e-mailadres van je SchoonGenoeg-account in. Om misbruik te voorkomen sturen we eerst een bevestiging naar dat adres; pas na jouw bevestiging verwijderen we het account.
Werkt het formulier niet? Mail vanaf het e-mailadres van je account naar privacy@schoongenoeg.app met als onderwerp “Account verwijderen”.
Wat wordt verwijderd en wat bewaren we?
| Verwijderd binnen 30 dagen | Je account en profiel, inloggegevens, projecten, planning, uren, notities, chatberichten, contacten, documenten en foto's, marktplaatsadvertenties, gekoppelde apparaten, mailkoppelingen (tokens) en instellingen. |
| Wettelijk bewaard (7 jaar) | Facturen, kassabonnen, betalingen en de km-administratie die onder de fiscale bewaarplicht vallen (art. 52 AWR). Die zijn alleen nog toegankelijk voor de wettelijke verplichting en worden daarna automatisch gewist. |
| Gedeelde gegevens | Wat een ander bedrijf in zijn eigen administratie heeft vastgelegd (bijvoorbeeld een factuur aan jou of uren die jij voor hem werkte) blijft daar, onder zijn verantwoordelijkheid. |
| Back-ups | Back-ups worden binnen 30 dagen overschreven. |
Alleen bepaalde gegevens laten verwijderen (bijvoorbeeld een module of je marktplaatsprofiel) kan ook: zet het in het formulier of doe het zelf in de app (Instellingen → Je gegevens: bewaren & wissen).
Meer informatie: privacybeleid.